EEN BRUILOFTSRECEPTIE OM NOOIT TE VERGETEN

5 december 2019 | Bedrijfsnieuws | redactie

Een bruiloft is voor iedereen aanwezig een heugelijk moment om nooit te vergeten. Het is de perfecte reden voor een feestje en er wordt dan ook vaak helemaal voor uitgepakt. Nu kan het zo zijn dat niet al je gasten bij de ceremonie aanwezig zijn, misschien wil je dat moment alleen met nabije familie en vrienden delen. Maar voor de receptie geldt vaak; ‘Hoe meer mensen, meer vreugde. ‘ maar hoe pak je dat nu aan, zo’n receptie. Hoe zorg je ervoor dat het daadwerkelijke een feest wordt om nooit te vergeten en waar je over 20 jaar nog glimlachend aan terugdenkt? In deze blog vertel ik je over een paar punten die aan bod komen bij het regelen van een receptie. Lees je mee?

OPDIENEN OF OPSCHEPPEN

Een bruiloft neemt vaak een hele dag in beslag. ‘s Ochtends vroeg wordt de bruid al helemaal opgemaakt en worden de laatste dingetjes nagelopen. Dan de ceremonie en dan de receptie. Op zo’n dag moet natuurlijk ook gegeten worden, en niet alleen omdat het een levensbehoefte is. Ook omdat eten verbind en het dus op zo’n feest zeker niet mag ontbreken. Net als bij de ceremonie kan je kiezen of iedereen mee eet, of dat er mensen zijn die later aansluiten om een dansje te wagen. Het is daarnaast natuurlijk helemaal aan jullie om te beslissen wat er geserveerd wordt en of dat in buffetvorm is of dat er volledige gerechten zo worden opgediend. Oh ja, en check even met de gasten wat de dieetwensen zijn. Zo komt niemand voor onverwachte situaties te staan.

DRANKJES EN DANSJES

Dan is er nog het dansgedeelte om over na te denken. Wil je een cocktailbar huren? Is die open of tegen betaling. Allemaal persoonlijke keuzes en overwegingen. Een dag als deze maak je, als het goed is, maar één keer in je leven mee. Je mag dus zeker wel even gek doen, met een live band voor de muziek bijvoorbeeld.

ZELF DOEN OF LATEN DOEN

Nu noem ik hier natuurlijk maar een paar punten op, maar die punten komen wel meteen met een hoop verschillende opties. Nu is het de vraag of je dat allemaal zelf wilt regelen of misschien de hulp van een professionele planner in wilt schakelen. Je kan ook voor een beetje van beide kiezen. Zo lang je je lijntjes kort houdt, ben je nog steeds in controle maar iemand anders gaat dan die cocktailbar huren, en streept zo weer iets van jouw lijstje zonder dat je daar iets voor hoeft te doen. Ideaal. Maar misschien droom je er al jaren van om je bruiloft te plannen en wil je helemaal niet dat iemand zich daar mee bemoeit. Zoals ik al zei, het is helemaal aan jou. Ook als het gaat om de receptie!